Sekolah Pengurusan Hospitaliti dan Pelancongan (SoHTM) Kolej SEGi Pulau Pinang baru-baru ini telah mengaturkan iftar bufet dengan tema 'Citarasa Malaysia' untuk memberi pelajar pengalaman pembelajaran yang praktikal.
Sebagai sebahagian daripada penilaian mereka untuk Pengurusan Makanan dan Minuman HOS1214N dan Pengurusan Restoran CAD3144P, pelajar tahun pertama Diploma Pengurusan Hotel dan pelajar tahun ketiga Diploma Seni Kulinari telah menganjurkan bufet Ramadhan di The Butler pada 30 Mac 2023.
Matlamat bufet Ramadhan adalah untuk menguji kemahiran merancang acara dan kebolehan khidmat pelanggan pelajar, dan untuk memupuk kerja berpasukan di kalangan mereka. Bagi memotivasikan pelajar, Encik Wan, Pengurus F&B Ascott Hotel Penang, telah dijemput untuk berkongsi pengetahuan dan pengalamannya dengan mereka sebelum acara bermula.
Baca lebih lanjut di https://bit.ly/41sOrUF